Sista dagen...

Sista dagen i Rom.. Trakigt att denna harliga semester ska ta slut. Vi har haft det helt underbart i alla fall. Igar tog vi pendeltaget till havet o badade o solade. Skont att bada i medelhavet, det ar nog nagra grader varmare an i Sverige =)
Nar vi klev upp fran forsta doppet sa sag vi en massiv rok som kom fran skogen en bit bort fran stranden o sen nagra minuter efterat var det fullt padrag med brandbilar o helikoptrar som hamtade vatten precis utanfor dar vi badade.. Coooolt. De tog till o med in militarhelikoptrar.. Sen var det skytteltrafik mellan havet o skogen. Men det var ingen fara for oss som lag pa stranden, branden var en bra bit ifran.

Jag lyckades INTE branna mig, men det gjorde Pelle.. Haha om ni tycker att jag brukar vara en krafta, da ska ni se Pelle nu..

Idag ska vi ev ga till ett badhus o bada inomhus istallet for stranden. Pelles hud mar inte sa bra av att vara i solen nu =) hihi stackars..
Snart ses vi hemma i Sverige igen.
Kram pa er allihop!

Ciao

Var ska man borja...
I onsdags var vi till Vatikanstaten, gissa om det var stort.. Massor av statyer o malningar, alla handgjorda. Det ar svart att ta in allt man varit med om, det ar sa fantastiskt alltihopa!! Vi var i sixtinska kapellet o sag Michellanelos fantastiska takmalning. Tyvarr fick man inte knappa kort dar sa ni far inte se..
Utanfor Vatikanstaten stog det vakter som var kladda som var gamla GB glass-gubbe =) Det stod aven en DHL bil dar... De ar overallt Jenkan hihihi

Efter Vatikanen var vi till Piazza de Popolo, ett stort torg med nagra fontaner o forsaljare. Det fanns en utsiktsplats dar som vi var upp till och shit vilken utsikt vi hade darifran. Sag over nastan hela Rom.

Senare pa kvallen var vi till Spanska trappan o Fontana di Trevi, det finns verkligen mycket att se i den har stan, o allt ar sa otroligt   vackert! Det var jattemysigt vid di Trevi som ar en fontan. Anita Ekberg badade i den i filmen Dolce Vita, sanna foton o affischer hanger overallt..

Gissa om vi har gatt langt de har dagarna... flera flera mil!!!
Igar gick vi till Panthenon, det mest bevarade templet i Rom. Det var coolt! Sen gick vi till en 3D bio dar vi sag en film om det antika Rom och hur allt sag ut innan det blev ruiner.
Vi har vandrat runt lite har o var o sett hur mycket som helst, gar inte att skriva om allt har, det skulle inte fa plats..
Vi har i alla fall varit riktiga turister o sett allt man bor se o mer dartill!!

Idag har vi akt tunnelbana o varit till utkanten av Rom for att shoppa lite. Jag lyckades guida oss i fel riktning sa vi gick typ en halv mil at fel hall... sen tog vi buss tillbaka..
Pelle har kopt ett guldhalsband o en vaska, sjalv har jag inte hittat natt ..
Jag har lyckats dragit pa mig den klassiska utlands-forkylningen... Har varit till apoteket o fatt typ alvedon o halstabletter sa snart ar jag nog bra igen.

Putte> Nu har jag atit Tiramisu, den var jattegoood.

Lite onodig info.. Bilisterna kor som galningar.. det galler att passa sig nar man ska ga over gatan..
overallt finns det fontaner o kranar man kan fylla pa sina vattenflaskor i.
det vimlar av mini cooprar, de flesta bilarna ar krockskadade..
stressen ar varre an i sthlm, folk springer till tunnelbanorna aven fast det gar varje minut..
det finns glassaffarer i varje horn, glassen ar jattegooooood!!!
alla ar daliga pa engelska..
34 grader i skuggan, sol varje dag. Vi har sett typ 5 moln pa hela resan..
allt ar toppen!!!!

Rom

Sa var vi pa plats i Rom!
Vi anlande till hotellet natten till idag vid halv 2, sen strosade vi runt lite o kollade pa colosseum by night =) Shit vad det var coolt. Sen gick vi hem o sov. Hotellet ar jattefint!!
Kl 08.00 imorse ringde klockan, sen var det dax for frukost. Helt godkand frukost. Efter frukosten bar det av till Forum Romanum, en ruinstad eller vad man ska kalla det.. Vi var makta imponerad av allt som fanns dar. Sen gick vi till Circus Maximum som tidigare var en av antikens storsta travbanor. Nu ser det mer ut som en kullig fotbollsplan =)
Sen var vi till Palatinen, dar har man utsikt over stora delar av Rom. Det finns inte ord att beskriva allt vi sett det har varit sa coolt!!!
Till sist gick vi till Colosseum. WOW!!!!! Vi var dar i typ 2 timmar o bara gapade av beundran. Hur har de lyckas bygga allt? Man kan inte tanka sig vad som pagatt dar, strider mellan gladiatorer o lejon!!
Sen gick vi hem o tog en siesta, vi var helt slut. Sen var det middagstid, jag at den godaste pizzan jag nagonsin atit!!! Vilken skillnad mot Svenska pizzor!!
Allt ar bra o vi har det toppen. Jennie vi sag en DHL bil... de ar overallt!!!   =)
Kram pa er dar hemma!!

Verkar som det inte gar att lagga upp bilder har, sa jag forsoker pa resedagboken.
www.resedagboken.se   ga pa sok resenar o skriv Camilla83
Puss

Mor-moster

Jag har blivit mor-moster. Jennies katt Lasse har fått kattungar!!! 4 stycken små små liv. De är så söta! Jag tror aldrig jag har sett så små kattungar någonsin. Hur söta som helst!! Jag vill haaaaaa

 

Jazzzåååååå =)

Oj nu känns det som det var länge sedan jag skrev.. o länge sedan någon skrev till mig =(
Ja, var ska jag börja? Vad har hänt sen sist?

Elin o jag hade en liten picnick i en park, tokvarmt o jättemysigt. Det låg några äldre damer några meter från oss som solade topless... Hallå? Hjälp, vi hade köpt med oss frunch från donken o det var nästan som man tappade matlusten.. Folk promenerade lixom genom parken men det verkade inte tanterna bry sig om... Hmm kommer vi bli så när vi blir gamla?



Sen var det dax för min babys födelsedag. 27 jordsnurr fyllde han i onsdags =) Älskar honom så himla mycket =)

 

I fredags var det den månadsvanliga tjejmiddagen! Den här gången kostade vi på oss att gå på Oscar o äta men först gick vi till Katta som bjöd på en fördrink. OMG vad gott det var på Oscar, det är nästan så jag börjar dregla nu när jag tänkte på det =) Jag tog oxfile på spett med pommes, bea, murkelsås o halloumiost! Mums mums mums!!!!!!!!
Vi som åt var Jessi, Stina, Katta o jag, sen kom Jenny efter sitt jobb o gjorde oss sällskap. En riktigt rolig kväll! Många skratt o avslöjanden ; ) hehehe
Sen mötte vi upp Nisse som är i stan o hälsar på. Vi gick till Svenssons o där träffade vi Chrilla, sen satt vi vid ett bord o surrade halva natten.

   

   

På morgon efter var det dax för auktion i bänkås med mormor, morfar o Putte. Jag fick tag i några glas, muggar o ett par vägglampetter. Det är roligt att gå på auktion, men oftas är det ju så mycket skit...
Jag såg en skitcool larv oxå, såg ut som han hade en liten hatt på sig =)

     

Igår fyllde min syster Jeanette 21 år o vi åkte ut o grattade henne. Soligt väder o gott fika, jag åt säkert 8 chokladbollar =)

 

Mer bilder..

Här kommer lite fler bilder från Ropnäs o campingen

     

 

Mamma hämtar kameran i vattnet..  

   

Mammas fina tröja =)  

Frukost på stugbron, mamma är lite morgonsur tror jag =)

Turist - javisst...      

   

Grillning

Igår va Pelle o jag o grillade hos pappa. Gud vad gott det var o gud vad mycket vi åt... Hade inte behövt nån bil, vi hade kunnat rulla hem.. =) Det var riktigt trevligt, 6 timmar kändes som 1.
Lillasystrarna har blivit så stora.. Då fattar man hur gammal man själv är.. = /

           

Idag har jag varit med mamma o syrran, vi hälsade på hos mormor o morfar. Mamma o jag badade, fast det var kallt... =( Sen åkte jag hem, efter några timmar kom morfar o såg på när giffarna fick spö av Örebro. Giffarna spelade skitbra första 20-25 min sen var det som luften gick ur.. Tråkigt, de hade behövt de poängen, nu har Örebro gått om dem.. =(

Idag är det 1 vecka kvar tills vi åker till Rom. Börjar få resfeber, någon som har några tips om vad man ska ha med sig?

Biljävel

Nu är det över för skruttbilen min... Nu får det vara nog!!!!!

Det känns som detta har varit oturens vecka.. Pelle tappade vår kamera i havet, vi gick till Mediamarkt för att köpa en ny... 1400 kr fattigare åkte vi hem, nöjda med vår nya fina kamera.. Väl hemma började vi knäppa kort o prova oss fram bland alla nya menyer o knappar, då märker Pelle att det är en blå liten prick på skärmen.. När vi lägger över bilderna på datorn så är pricken kvar.. Faaan, fel på en sproilans ny kamera. Dagen efter åkte vi tillbaka till Mediamarkt för att byta. Först hittade han inge fel eller såg ingen prick o vi trodde det värsta- att vi inte skulle få igen några pengar.
Varför känns det alltid som att de inte tror på kunden som klagar?
Nåja, tillslut såg han pricken o gick o hämtade en ny likadan kamera. Han öppnade den för att försäkra sig om att han sålde en klanderfri kamera... Men det var samma fel på den. HAHA till honom... tror han på oss nu kanske!!!
Han skrev ut en kredit så vi kunde plocka en ny kamera o fixade en kille som guidade oss i kameradjungeln. Det resulterade i att vi blev 500 kr ännu fattigare... Men nu ska vi tydligen ha en "riktigt" bra kamera!!

Från det ena eländet till det andra..

Min bil.. Den vita lilla skrutten... I morse skulle Pelle o jag åka o handla frukost. När vi satt oss i bilen så ville den inte starta.. Fukt i förgasaren, säger nån som kan.. Det slutar med att batteriet blir urladdat o vi får försöka rulla igång bilen..
Vi rullade ner för backen utan lycka, vi fick svänga in på vattenfalls parkering för att ringa efter starthjälp.
Ubbe o Mona kom förbi med startkablar men bilen förblev död. Vi blev erbjudna att låna Monas bil, så vi åkte med dem för att hämta den.
När vi väl kommer till den så startar inte den heller... Startkablarna åkte fram igen o den här gången fick vi liv i den bilen, men det varade inte länge.. När man gasade lite så dog bilen o sen ville den inte starta igen.. Trötttttttttt!!!!
Jag ringde till morfar för att fråga om jag fick låna hans bil o det gick bra, så Ubbe o Mona var snäll o skjutsade ut oss dit.
Vi fikade o sen skulle vi åka till spikarna allihopa. Inga problem, äntligen en bil man kunde lite på. Vi parkerade i spikarna o gick runt o tittade lite, sen när vi skulle åka därifrån så startade inte morfars bil.... VAAAA VAD ÄR DET FRÅGAN OM!?!?!?!? 3 bilar på 3 timmar.. Vad är oddsen? Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta..
Den här gången fick startkablarna vila, nu tog vi fram repet för att försöka dra igång bilen. Efter några kilometer lyckades det tillslut.. Vilken tur att Ubbe var med =)
Nu resten av kvällen har morfars bil gått utan problem, får väl se imorgon...
Hur som helst så har jag bestämt att nu är det över för min bil, nu ska jag ha en ny!! Som förhoppningsvis fungerar!!



Utflykt

Mamma, Martin o Jennie skulle ta en tripp till höga kusten. De skulle ev hyra en stuga men hade inte bestämt nånting, det kanske bara skulle bli en dagsutflykt för att sola o bada...
De ringde oss o frågade om vi ville följa med, o efter mycket om o men så gjorde vi det. Vilken tur!!!!
Vi åkte till Snibbens camping i Kramfors. Vi "barn" gick till stranden o solade medans mamma gick o frågade om det fanns någon stuga ledig. Det fanns det.
Vi packade in oss i den mysiga lilla stugan som låg precis vid vattnet o sen bytte vi om o gick o badade. Det var ganska varmt i vattnet faktiskt. Alla utom Martin badade.



Efter vi hade torkat oss i solskenet började magen kurra o vi åkte till Bönhamn för att äta. Vi klämde in oss i en bil för att spara lite bensin, o det är inte så bekvämt med tre vuxna "barn" i baksätet =) Men finns det hjärterum...
Vi åkte över den maffiga Höga kusten bron. Den är ju grymt stor!!
I Bönhamn var det ganska likt Spikarna. Väldigt mysigt. Vi satt oss på Hilmas Café o beställde mat. Matin o Pelle tog en fisktallrik, usch jag kan verkligen inte med sill o strömming o sånt. Jag åt pannkaka =)



Mätta i magen åkte vi till Norrfällsviken. Där var det drag kan jag lova. Mycket folk o restaurangen var smockfull. Tur att vi redan hade ätit... Vi gick runt ett varv bland sjöbodarna o kom fram till en lite brygga. Jennie o Pelle började leta sten för att kasta macka. Jennie kastade först, 1,2,3,4, plums. Pelle skulle försöka slå Jennies kast. Det blev en studs o sen ett stort plums.. Det var nämligen vår kamera... Den låg i Pelles jackficka o slungades ur när han skulle kasta... Ojoj = /
Mamma var cool o sa bara -Jag hämtar den. Ingen hade badkläder med sig så mamma fick hoppa i i bara underkläderna. Klockan var mycket o det var inte speciellt varmt i vattnet. Det är lite skillnad på hav o insjöar... Så det blev uppfriskande dopp o dyk för lilla mamsen =) Kameran gick inte att rädda men minneskortet var ok som tur var... Stackars Pelle var helt förstörd.. =(
Sen var det roliga över o vi begav oss mot stugan igen. Pelle o jag hade beslutat oss att sova över med familjen.
När vi kom tillbaka tog Pelle o jag oss ett kvällsdopp. Det var lite kyligt att bada kl 22 på kvällen, men när man hade varit i ett tag gick det bra. Sen fiskade vi. Mamma fick 2 fiskar, ingen fiskelycka för oss andra =(
Sen satt vi oss i stugan o spelade kort o åt kokt grillkorv =)
När vi skulle sova så somnade Martin såklart först, o sen började snarkningen... Jag höll på drivas till vansinne!! Men på något konstigt sätt så lyckades alla somna..

Dagen efter så städade vi ur stugan o sen åkte vi till Höga kustenhotellet. Där fikade vi o kollade i de små affärerna. Sen lekte vi "barn" i lekparken. Fanns massa roliga gungor m.m. där =)
Pelle o jag tog en promenad till vindkraftverket som står högst upp på berget. Det var en längre promenad än vad jag väntat mig... Shit vad stor den är när man stå precis under den.. Jag blev helt yr av att titta upp på de roterande propellrarna..

Sen begav vi oss hemöver mot Sundsvall. Vi stannde till vid Jeansboa o Dollarstore. Lågprisaffärer.. Lyckades spenderar några hundringar på småtjafs som man egentligen inte behöver... Men men...


Mat-tips

Nu har jag gjort ett månadsschema på vad vi ska äta till middag... Jag behöver hjälp, har några tomma luckor och total brist på fantasi..

V.1
mån     flygande jacob med ris
tis         pasta med gorgonzola o skinksås
ons      fiskpinnar, potatis o spenat
tors      stekt potatis, pannbiff, lök o sås
fre        gulaschsoppa med creme fraiche
lör        tacos
sön      kycklingcurry-paj

v.2
mån     hemgjord hamburgare med bröd
tis         stuvade makaroner o korv
ons      fiskgratäng med mos o äggsås
tors      korvstroganoff med ris
fre        lasagne
lör
sön      fetaostbiffar, potatis o sås

v.3
mån     biff i uncle bens o ris
tis         spagetti o köttfärssås
ons      kycklingsallad
tors      pannkaka med sylt o grädde
fre         korv o potatis-soppa
lör         fläskfile, klyftpotatis o sås
sön       taco-paj

v.4
mån      köttbullar, mos/potatis o sås
tis          pasta med bacon
ons       kyckling teriyaki/stinas recept o ris
tors
fre          mexicanasoppa
lör
sön        skaldjurssallad

Kom gärna med tips o skriv gärna några goda recept till mig!!

Snart så...

Nu är det inte långt kvar tills Pelle o jag åker till Italien. Det ska bli underbart!! Verkligen roligt att se allt som finns i Rom. Ska flörta med påven oxå = P Haha
Två dagar efter vi kommer hem från Rom så har vi bokat en stuga vid Hällsjön (ropnäs), alla som vill får komma o hälsa på o bada med oss =)

Sen ska jag åka med mamma o syrran till Åland den 6 augusti.

Nu tror jag att jag måste göra en liten kom-ihåg-kalender till mig själv...

8/7        träning
9/7        träning
10/7      Evy 16 år
12/7      ev grillning hos Tompa
15/7      träning
16/7      träning, Pelle 27 år
17/7      Fanny 24 år
18/7      middag på Oscar
19/7      Jeanette 21 år
21/7      Julia 17 år, åker till Rom
28/7      Enered 31 år, kommer hem från Rom
29/7      träning
30/7      träning
31/7      åker till Hällsjöstugan
1/8        stugan
2/8        stugan
3/8        ska på Lars Winnerbäck
5/8        träning
6/8        "farmor" 75 år, åker till Åland
7/8        kommer hem från Åland
8/8        grillning med fotbollen
9/8        träning
11/8      möte MSIF
14/8      match
18/8      BÖRJAR JOBBA IGEN!!

Bröllop nr 2

Pelles styvfar har gift sig idag o vi var på plats =)
De höll till i deras sommarstuga o det var en annorlunda men mysig vigsel. Lite lättare stämning än att vara i en kyrka, där blir allt så formellt.. Här var det mer spontant o roligt!
Det bjöds på otroligt god mat o efterrätt!!
Enda tråkiga var att det regnade nästan hela eftermiddagen o så var det galet mycket knott.. =(
Det kliar över hela mig..

       

Ropnästjärn

- Fotomodellerna... nu vet jag var vi ska hålla hus en helg varje sommar... Vi ska införa en tradition, precis som med vemdalen, fast på sommaren.. vi ska till Ropnästjärn!!!!

Alltså, vilket paradis!! En bortglömd skatt!!
Pelle o jag hälsade på hos mamma o hennes syskon som hade hyrt en stuga i Ropnäs. Egen brygga, "strand" o bastu.
Det absolut mysigaste jag har gjort på väldigt länge!!
När vi kom så åt vi lunch o sen var det dax för första doppet. Underbart vatten, varmt o skönt!
Sen lånade vi varsin kajak o gav oss ut på det blå. Vi utforskade lite runt om i tjärnen (som är jäkligt stor) o upptäckte ett litet grund mellan två öar. Det var lixom en "gömd" strand mellan öarna strax under vattenytan. Vi paddlade i land o tog oss ett dopp o solade. Sen paddlade vi vidare. När vi var på väg hemöver mot stugan, mötte vi Martin som var ute o rodde i båten som tillhör stugan. Vi åkte tillbaka o visade Martin vårt fynd o så badade vi alla tre på "vår" lilla strand. Det var jättemysigt.
Väl tillbaka i stugan så fiskade vi lite. Jag har inte fiskat på, jag vet inte hur länge, o lyckades få 7 fiskar. 2 mörtar o 5 abborrar. Men jag släppte tillbaka allihopa, de var för små för att äta.
Mamma däremot fick en stor abborre som senare skulle bli mat. Putte hade lyckats få 2 stora öringar som vi grillade till middagen.
Efter den härliga middagen med nygrillat kött o fisk, bar det av till bastun. En vedeldad bastu, det har jag aldrig provat på... Men det var otroligt härligt! Vi bastade tillsammans allihopa o när det blev för varmt gick vi bara utanför dörren o slängde oss ut i det svalkande vattnet. Vi bastade o badade enda till kl 23.00. Sen bar det av hemöver för Pelle o mig medan de andra fortsatte att mysa i stugan.

Vilken upplevelse! Jag bara måste tillbaka!!! NU!!!

               

Hartung

Torsdagen bjöd på strålande väder o det innebär stranden =)
Tina är i stan o hon ville såklart träffa oss brudar, så vi for i väg till Hartung o solade o bara mådde gott, eller gôtt som Tina skulle uttryckt det =) Elins föräldrar kom förbi med sin stora fina båt, så vi simmade ut till den o så satt vi på däck o solade. Det var grymt skönt i vattnet!! Jag skulle kunna bada hur länge som helst! Notera även att det var mitt första dopp i sommar utan gips =) Kändes underbart att kunna simma o bada HELA kroppen, o framför allt slippa den i ögonfallande plastpåsen runt armen...
Mycket roligt att träffa Tina, det var länge sedan! Kul att prata en massa gamla minnen o tok som vi upplevt tillsammans =)

Bestämt mig!

Nu är det bestämt, efter mycket om och men...
Jag ska till gatufesten ikväll!!!!
Nu ska gamm-kärringen rocka = P



Gatufesten

Så är Sundsvalls årliga fest tillbaka -GATUFESTEN!
Jag tror inte att jag ska gå en enda dag i år.. Känns lite jobbigt med allt folk o yrsel som är.. Shit jag börjar verkligen bli gammal.. Vad var det nu jag fyllde i vintras? 65år??


Det är inte lika roligt som när man var yngre. Nu för tiden ser man inte ens på några artister längre, man bara sitter i nått tält o orkar knappt röra sig runt i området för att det är så mycket folk överallt... Kö till äckliga bajamajor, dyr utspädd cider, dyrt inträde =(
Fast ändå är det kul att sitta i tältet en hel kväll med tjejerna o bara njuta av de (förhoppningsvis) varma sommarkvällarna.
Nu fick jag beslutsångest om jag ska gå ikväll eller inte... Det är ju trots allt gratis ikväll =) (vilket även innebär mer folk ) Nu fick jag ännu mer beslutsångest... Jag som nästan bestämde mig för att gå...

Ahhhh är obeslutsamhet en sjukdom?

Äckelarmen =/



Här är min håriga, krokiga, halvt "solbrända", äckliga arm... Någon som har några tips om hur jag ska göra med allt hår =) Det har lixom blivit några nyanser mörkare under tiden gipset har suttit där...
Men den är inte så smal ialla fall.. trodde den skulle vara som en mask..

RSS 2.0